Wat is er te doen in

Torrevieja

Torrevieja To-Do

Torrevieja was ooit een klein vissersdorp. Daarnaast werd er ook zout gewonnen, aangezien het gelegen is tussen twee grote zoutmeren. Inmiddels is Torrevieja een bloeiende kustplaats, 50 kilometer ten zuiden van Alicante, aan de Costa Blanca. Tot 1802 was Torrevieja niet meer dan een enkele toren waar de wacht werd gehouden. De stad dankt haar naam hieraan. “Torre Vieja” betekent “Oude Toren” in het Spaans. Bron: Spaansesteden.nl

In 1803 werd het pas toegestaan om de zoutmijnen naar de stad zelf te verplaatsen en ook om huizen te bouwen. Toch bloeide het nu gezellige kustplaatsje niet meteen op, want in 1829 werd het bijna volledig van de kaart geveegd. Desondanks werd het dorp snel herbouwd. Inmiddels heeft Torrevieja ongeveer 90.000 inwoners. In de jaren negentig waren het er slechts 25.000, maar doordat veel toeristen het leuke badplaatsje hebben ontdekt, is dit aantal enorm gegroeid. Sommige toeristen wonen er zelfs het hele jaar door. De regio Torrevieja heeft daarom het hoogste aantal Britse inwoners van heel Spanje. Het is ook vooral bekend onder Duitsers en mensen uit Scandinavië. 

Aanraders

Electrische Fiets Verhuur

Met de electrische fiets kom je op de mooiste plekken in Torrevieja, de service van Casa La Fonda is super, ze brengen en halen de fietsen.

E-Scooter verhuur

Door de stad met de e-scooter is makkelijk en sneller dan met de auto. service brengen en ophalen.

Keeper Bar

Vlak bij het appartement bij Playa de Cura, een heerlijke gezellige bar met de naam Keeper. Heerlijk eten en de perfecte plek voor een dag terras.

Mizu Restaurant

Heerlijk eten Aziatisch, gezellig ingericht en eten is erg goed.

La Fusión Restaurante

Bij La Mata gelegen aan het rustige strand, heerlijke Sushi op luxe niveau.

Markten

Week Markten

Torrevieja heeft een van de grootste markten van Spanje, die elke vrijdagochtend plaatsvindt van 9:00 tot 14:00 uur. Locatie: nabij het Aquopolis Water Park. De plek om souvenirs te kopen. Hier vind je een groot assortiment, van waaiers tot kettingen en vele snuisterijen. Markten: Maandag: Elche, Santa Pola & San Pedro del Pinatar Dinsdag: Orihuela & Alicante Woensdag: La Mata, Guardamar & San Miguel de Salinas Donderdag: San Javier, Rojales & Alicante

Mooie plekken

  1. Las Salinas de Torrevieja

Las Salinas de Torrevieja is een meer dat soms roze lijkt te kleuren door het zout. Je kunt hier komen met de auto of met een speciale trein die je langs het meer voert. Het is ook een mooie plek voor een eenvoudige wandeling. Draag wel je oude schoenen, want de paden rond het meer kunnen soms behoorlijk modderig zijn. Je kunt hier ook verschillende vogels zien, en natuurlijk het kabbelende water van het meer zelf.

  1. Parque de las Naciones

Dit park in Torrevieja is meer dan de moeite waard. Je kunt hier ontspannen door op een bankje in de schaduw te zitten. Met de kippen en eenden die rondlopen en inmiddels aan mensen gewend zijn, heb je genoeg om naar te kijken. Dit is ook een leuke plek om de kinderen mee naartoe te nemen. Er zijn genoeg speeltoestellen voor de kinderen. Al met al is Parque de las Naciones een ontspannende plek voor het hele gezin.

  1. Dique de Levante

De Dique de Levante is een 1600 meter lange pier die zich vanaf de kust van Torrevieja uitstrekt in de Middellandse Zee. Aan het einde van de pier staat ook een vuurtoren. Na een wandeling over de boulevard kom je vanzelf bij deze pier uit. Als je nog genoeg energie hebt en naar de vuurtoren loopt, kun je daar ver over de zee kijken en de haven van Torrevieja zien.

  1. La Mata Beach

Ten noorden van de stad Torrevieja vind je het strand van La Mata. Dit is een mooi en breed strand met goudkleurig en fijn zand. Het water van de Middellandse Zee is warm en rustig, vooral in de zomer. Perfect voor een dagje frisse lucht op het strand. Je kunt ook een aangename wandeling maken door de nabijgelegen duinen, of natuurlijk genieten van een drankje en een hapje in de bijbehorende restaurants en cafés.

  1. Museos flotantes Delfín S-61 y Albatros III

Dit kleine museum in de haven van Torrevieja bevindt zich in een onderzeeër. Voor minder dan een paar euro per persoon kun je naar binnen en zelf ervaren hoe het was onder het zeeoppervlak. Als je door de boot loopt en alle smalle hoeken en gaten ziet, en de beperkte ruimte in de gangen, zul je je nauwelijks kunnen voorstellen dat er niet minder dan 56 mensen aan boord van de onderzeeër waren.

  1. Torre del Moro

De Torre del Moro is een oude toren aan de kust van Torrevieja. De toren is gemakkelijk te beklimmen en biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Daarnaast is het park dat rondom de toren is aangelegd ook een goede plek om uit te rusten, of je nu een langere wandeling maakt of gewoon wilt ontspannen na een paar drukke vakantiedagen.

  1. Plaza de la Constitucion & Iglesia de La Inmaculada Concepcion

Het Plaza de La Constitución is het plein voor de kerk Iglesia de La Inmaculada Concepción. Samen vormen ze een centraal punt in het oude centrum van Torrevieja. Als je geluk hebt en op het juiste moment in Torrevieja bent, beginnen en vinden hier ook de processies grotendeels plaats. Verder is het plein een oase van rust in het bruisende centrum van de badplaats. Er is genoeg groen om in de schaduw te zitten, en met de fontein in het midden waait er een frisse bries.

  1. Waterparken

Voor degenen die iets meer actie nodig hebben dan de kalme wateren van de Middellandse Zee, zijn er Aquapolis Torrevieja (info & tickets) en Aquapark Flamengo. In deze twee waterparken is er voor iedereen meer dan genoeg zwemplezier. Er zijn glijbanen en peuterbaden. Voor ieder wat wils. Beide parken liggen dichtbij Torrevieja en zijn niet duur. Ze zijn gemakkelijk met de auto te bereiken en met hun vele attracties een leuk dagje uit voor ieder gezin.

  1. Museo del Mar y de la Sal

Als je wat meer wilt leren over de geschiedenis van Torrevieja, dan is Museo Del Mar Y de La Sal iets voor jou. Dit museum vertelt je alles over de scheepvaart en het zout in de regio. Er is ook een uitgebreide collectie beeldjes en bezienswaardigheden gemaakt van zout. Er zijn modelschepen en zelfs een model van de kerk van Torrevieja. Alles in kristalhelder, sneeuwwit zout. Het museum kan lastig te vinden zijn, maar het is zeker de moeite waard.

  1. Monumento de Las Coralistas

Aan het begin van de boulevard, vlakbij het plaatselijke VVV-kantoor, staat Monumento de Las Coralistas. Dit monument is een vrij grote fontein met enkele fresco’s aan de zijkant. Door de ligging kom je er zeker een keer langs tijdens je trip naar Torrevieja. Vanaf hier heeft u tevens een prachtig uitzicht op de jachthaven en de zee. Voordat u op souvenirjacht gaat, of op het punt staat een hapje te gaan eten in een plaatselijk restaurant, is dit monument zeker een stop waard.

  1. Market Torrevieja

De markt van Torrevieja ligt vlakbij het waterpark. Volgens sommigen is de Mercadillo de Torrevieja zelfs de grootste markt van de hele Costa Blanca. Je vindt hier vooral kleding, groenten en fruit. Ondanks een eenzijdigheid in producten is het leuk om gewoon over de markt te slenteren. Het fruit dat daar verkocht wordt is daarentegen heerlijk vers. Dus als je op zoek bent naar iets goedkoops en lokaals om af te koelen, dan is de markt van Torrevieja misschien iets voor jou (vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur).

  1. Regio: Daytrip to Cartagena (61 km)

Cartagena ligt ongeveer 61 kilometer van Torrevieja. Deze grote haven wordt beschouwd als een van de belangrijkste havens van heel Spanje. De stad heeft dan ook ongeveer 200.000 inwoners. De stad wordt verder gekenmerkt door een rijke hoeveelheid windmolens, voornamelijk uit de 18e en 19e eeuw. De meeste van deze molens zijn wit en hebben driehoekige messen. Dit soort molen is uniek voor de streek. Cartagena is te bereiken per trein, bus en auto.
Feedback

Rembrandtlaan 25-1, 7606 GH, Nederland | Tel: 06-39328138 | Email: reelapartment@gmail.com

© 2024 Created by buzmedia internet solutions

× How can I help you?